A kenyér étkezésünk alapja, jelenleg 30-40féle kenyér kapható a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft.-nél – tájékoztatta a hallgatókat Gulyás-Szabó Gergely ügyvezető igazgató. A kenyerek különböző tésztákból készülnek. Sok különbség van közöttük, ám a legfőbb az, hogy kovásszal vagy anélkül készülnek. A Rónasági méltán jó hírét az adja, hogy az összes kenyeret kovásszal készítik el, az ügyvezető igazgató szerint.

A régi időkben 5-6 kilós kenyereket sütöttek, ezek nem tudtak úgy kiszáradni, mert vastagabb a héjuk. Ma azonban megváltoztak a szokások, és inkább a félkilós, kilós kenyereket veszik jobban. A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft.-nél azonban lehet vásárolni 3 kilogrammosat is.

A kenyeret akár le is lehet fagyasztani, mert így frissebben maradhat.  A kenyér szénhidrát tartalma magas, azonban gyártanak szénhidrát csökkentett kenyeret is a Rónaságinál. Emellett nagyon népszerűek a rozsos és különféle magvas kenyerek is.

Kodácz Csengele