Negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 23-24-én a Nagy Sportágválasztót Hódmezővásárhelyen kezdte a szerdai sajtótájékoztatót Sarusi, aki elárulta, hogy az idén alapítványok nem nagyon nyertek pályázatokat, így ezért vállalta el a szövetség mindhárom településen a rendezvények (Makó, Hódmezővásárhely, Szentes) lebonyolítását.
Az elmúlt hétvégén, Makón rendkívül jól sikerült a sportágválasztó tudtuk meg az elnöktől, aki hasonlót vár ezen a következőtől is. Továbbá Sarusi elárulta, hogy a szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól nyert pályázati pénzt, melyből megvalósul a három Sportágválasztó. Ez így összesen több mint három millió forintot jelent.
Pénteken a korábbi évektől eltérően már reggel nyolc órakor kinyitja kapuit a vásárhelyi Stadion, ahová délután 17 óráig látogathatnak ki az érdeklődők. Szombaton pedig a megszokott időben, azaz 9-től 17-ig lehet azt a közel negyven sportot kipróbálni, amelyek bemutatkoznak a két nap alatt.
Az előrejelzések alapján a két nap alatt 7000 ember fordul majd meg a Stadionban, ami csúcsnak számít.
Péntekre 5200-an regisztráltak a helyi, illetve környékbeli oktatási intézményekből mondta, Horváth Zoltán, sportreferens, aki elárulta, hogy a szövetség legnagyobb támogatója természetesen az Önkormányzat.