A szeptember 10-én délután 5-kor a Fruska Gora lankái felett megbúvó Bukovacnál készült felvételt Vladimir Seguljev újvidéki lakos juttatta el a Vajdasági TV-hez.
Seguljev elmondása szerint az ismeretlen repülő tárgyra akkor figyelt fel, amikor lakásában a fényképezőgépéről letöltötte a fotókat számítógépére – számolt be az esetről a Beta belgrádi hírügynökség.
A felvételen kivehető ismeretlen repülő tárgyról készült fotó hitelességének megállapítása végett a szerző szakértői vizsgálatra kínálta fel fényképezőgépét, annak memóriakártyáját és a helyszínen készült összes fotót.
Dusan Mrdja, az Újvidéki Természettudományi-Matematikai Kar fizika tanszékének munkatársa szerint, ha megbizonyosodnak a fotó hitelességéről és arról, hogy a jelzett időpontban Bukovac térségében nem tartózkodott semmilyen repülőgép, vagy valamilyen repülő alkalmatosság, akkor az esetet az “ismeretlen repülő objektumok észleléséről” szóló esetek kategóriájába sorolják.
A Szerb Polgári Repülési Igazgatóság részéről a Vajdasági TV-nek megerősítették, hogy szeptember 10-én Bukovac légterében semmilyen polgári repülést nem jeleztek.
A Fruska Gora térségében nem először észleltek a fentihez hasonló esetet. Stevan Popov pilóta a Vajdasági TV-nek elmondta, hogy 1990-ben az egyik Zágráb-Belgrád közötti rendkívüli járat során a repülőgép legénységének minden tagja látott egy ismeretlen repülő tárgyat, miközben a légi irányítók váltig azt hangsúlyozták, hogy radarjaikon semmi különöset nem észlelnek. “Leszállásunk után jelentést is írtam az esetről, de nem tudom mi lett a sorsa” – nyilatkozta a legújabb “UFO-eset” kapcsán a pilóta.

forrás:MTI