Vasárnap délelőtt a 200 méteres döntőkkel folytatódott Németországban az ifjúsági világbajnokság. Minden számban az A döntőben szurkolhattunk magyar résztvevőnek, végül egy arany- és két ezüstéremmel zárta a délelőttöt a válogatott.
Világbajnok lett a Tótka Sándor, Hérics Dávid férfi kajak kettős, ezüstöt nyert Tótka Sándor egyesben, illetve Takács Kincső a női kenusok között.

`Kimagaslott a mezőnyből a Tótka, Hérics páros, több mint egy hajóval nyertek, mondani sem kell, hogy ez 200 méteren mekkora fölénynek számít. Egyesben a német Liebscher legyőzte Sanyit, de idősebb és erősebb a magyar ifjúsági olimpiai bajnoknál. Az arany- és az ezüstérem két olimpiai számban így is fantasztikus eredmény a 17 éves magyar kajakostól. Takács Kincső úgy lett második, hogy a rajtnál a szél keresztbe állította a hajóját. A táv végére ledolgozta a hátrányt, ha még lett volna egy-két húzás, akkor megnyerhette volna a versenyt mesélt a sprintszám magyar érmeseiről Hüttner Csaba, utánpótlás kapitány.

`Hagymási Réka, illetve a Kovács, Horváth páros versenyzésében is benne volt az érem, ezúttal a célfotó nem nekünk kedvezett. Korisnak a legrövidebb távon ez volt a realitás, neki egyértelműen az 1000 a legerősebb távja folytatta a 200-as döntők értékelését Hüttner Csaba.
Szinte hihetetlen, de vasárnap délután 500 méteren minden számban nyert érmet a magyar csapat. Aranyból egy, ezüst- és bronzéremből pedig 3-3 került a gyűjteménybe. Világbajnok lett Lucz Dóra kajak egyesben, második a Hagymási Réka, Takács Tamara kajak páros, a Lucz Dóra, Nagy Flóra, Farkasdi Ramóna, Horváth Noémi női négyes, valamint a Viola Viktor, Bodonyi András kenu páros. Bronzérmet pedig Korisánszky Dávid (C-1), Homoki Márk és Bárdfalvi Márk (K-2), valamint Tótka Sándor nyert. Az augusztusi felnőtt vébén is induló Tótka Sándornak ezzel teljes lett az éremgyűjteménye, hiszen három számban indult, arany-, ezüst- és bronzérem is jutott neki.

`Óriási eredmény, hogy minden számban a dobogón végeztünk mondta Hüttner Csaba. Lucz Dóra kiemelkedett a mezőnyből, a rajt után azonnal az élre állt, és végig uralta a versenyt. Dóra leiskolázta a mezőnyt, ráadásul még jövőre is ifjúsági korú lesz. Korisánszky Dávid és Tótka Sándor már nagyon elfáradt az 500-es döntőre, de így is kiadták magukból a maximumot. Az ezüstérmesek közül érdemes kiemelni a Viola Viktor, Bodonyi András kenu kettőst. A diósgyőri srácok még nagyon fiatalok, és hatalmasat küzdöttek a világbajnoki második helyért mesélte Hüttner Csaba.

A magyar válogatott így összesen 5 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az ifjúsági világbajnokságot (1000 méter: 3 arany, 1 ezüst 2 bronz; 500 méter: 1 arany, 3 ezüst, 3 bronz 200 méter: 1 arany, 2 ezüst).

`Soha nem volt ilyen egységes magyar ifi válogatott, ennél több aranyat nyertünk már, de ilyen sok érmet még nem. A női kenu kivételével minden szakág nyert aranyérmet, sőt a férfi kajak kivételével a pontversenyt is megnyertük minden szakágban, így nem csoda, hogy az éremtáblázaton is Magyarország végzett az élen. Ez egy újabb bizonyíték, hogy nagyon erős a magyar kajak-kenus utánpótlás foglalta össze a brandenburgi eseményeket Hüttner Csaba. Forrás: MTI