Hozzávalók:
12 szelethez:
50 dkg szilva (mélyhűtött)
12 dkg margarin a tepsihez
10 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
18 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 dl tejföl
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa a szórásához
Elkészítés:
A szilvát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, és utána kimagozzuk.

A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és állandó keverés mellett – egyenként – két tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és simára keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük a tepsit, a tésztát belesimítjuk, és a tetejét kirakjuk a szilvával. A tejfölt a megmaradt tojással, a porcukorral, a fahéjjal simára keverjük, és a szilvára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.Jó étvágyat kívánunk!

Megosztom!
|