Idén Hódmezővásárhelyen rendezik meg, immáron 55. alkalommal az Országos Serdülő Bajnokságot, melyen több mint 200 versenyző áll rajtkőre csütörtöktől, vasárnapig tudtuk meg Güttler Károlytól, Magyar Úszó Szövetség Utánpótlás kapitányától.

Vásárhelyen a teljes paletta megjelenik, az összes versenyszámban tette hozzá a kapitány, aki elárulta, hogy ha egy kicsit előbb tudták volna megrendezni, akkor egy kvalifikációs versenyt rendezhettek volna a Csongrád megyei városban, melyről az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra lehetett volna kijutni. Ez azonban nem lehet idén így, hiszen már le kellett adni a névsort, akik közül többen itt vannak, valamint a többi fiatalnak ez egy újabb komoly felmérő, ahol megmutathatják magukat.

A Hód-Úszó Sportegyesülettől 14 versenyző indult a bajnokságon, melyen elsősorban pontszerző helyeken szeretnének végezni, ami az első nyolc hely egyikét jelenti mondta Tóth Tibor, edző.

Csütörtökön 50 méter háton Kendi Péter, míg 50 méter mellen Kerecsen Gerle középdöntőbe jutott. A fiú gyors váltó mindössze csak egy tizedmásodperccel maradt le a fináléról, ugyanis a kilencedik helyen zártak. Keresztesei Márkó 200 méter gyorson 10. lett, valamint döntőbe jutott 800 méter gyorson. Mindezek mellett egyéni csúcsokat úsztak a gyerekek zárta a tréner.