Csengele község idén is pünkösdkor, június 11. és 13. között rendezte meg a falunapokat, melyen számtalan program vette kezdetét szombaton. Reggel a csengelei mazsorett csoportok felvonultak a falu utcáin, majd Sánta Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük a község egyetlen megjelent névrokonát, Kodácz Csengelét, a Rádió 7 és a Promenád.hu programigazgatóját.

A József Attila tér kőszínpadán ezt követően kulturális műsorban léptek fel a helyi tehetségek. A népdalkör, és a citerazenekart követően a Probitas TSE táncosai, a Csengelei Ütőegyüttes, majd térzenével folytatódott a nap.

Egy másik színhelyen, a Faluház melletti, mögötti utcákban motoros találkozóra gyülekeztek már reggeltől. Ez már nemzetközinek is mondható, hiszen szomszédos országokból, például Szerbiából, sőt még Lengyelországból is érkeztek motorosok.

Benedek Róbert motoros ceremóniamester vezényletével különféle játékos vetélkedők indultak délután, mint traktorgumi húzás, bigfoot húzás, felni tartás, valamint motorhang szépségverseny, és természetesen motoros felvonulással, eredményhirdetéssel zárul a motoros találkozó hivatalos része.

Molnár Attila