Az iskola 8. osztályos tanulói még egyszer végigjárták a jól ismert folyosókat, osztálytermeket, majd elfoglalták a helyüket az udvaron. Kattogtak a fényképezőgépek, izzottak a kamerák, majd a fotózkodás után kezdetét vette az ünnepség.
A végzős diákok előbb szóban mondtak köszönetet szüleiknek és tanáraiknak, ezt követően pedig egy-egy szál virágot adtak át pedagógusaiknak.
`A szorosan összefonódó kezeket nem akarjuk elengedni, titokban nem akarjuk tudomásul venni, hogy az összeszokott baráti közösségek holnaptól már nem a megszokott módon működnek tovább. Talán ekkor döbbenünk rá, hogy mennyire szerettük az ódon falakat, társainkat, tanárainkat, tanítóinkat` fogalmazott Patócs Anikó igazgató beszédében.
A legjobban tanuló, legszorgalmasabb, a közösségért legtöbbet tevő és a különböző versenyeken szépen szereplő diákok nevelőtestületi dicséretben és könyvjutalomban részesültek: Albert Anett és Sós Áron (8. a), Hegedűs Mihály és Kiss Attila János (8. b), valamint Fejes Krisztofer, Kovács Georgina, Mocsári Eszter, Nagy Katalin és Zsoldos Edina (8. c) vehette át az elismerés jelét.

Kokovai Péter