A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen adta hírül a szerb alo.rs. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta feltartóztatni azt a járműsort, amelyben Schmitt Pál is utazott belgrádi látogatásakor.

Három fiatalember a BMW-vel először áthajtott az úton május 5-én a Száva Központnál lévő csatlakozásnál, ahol megállította őket a rendőr. Mivel abban a pillanatban a magyar delegáció jövetele miatt a biztonsági intézkedések meg voltak erősítve, a rendőr erősítést kért az ellenőrzéshez mondja el a lapnak a nyomozókhoz közeli forrás.

Az autó átvizsgálásánál nem került elő fegyver, de a sofőrt letartóztatták. A Biztonsági Információs Ügynökség (BIA) akárcsak a terrorelhárítási rendőrség háromszor hallgatta ki őt azzal a gyanúval, hogy meg akarta ölni a magyar elnököt, azonban a fiatalember ezt tagadta – ismerteti az mno.hu.

A lap forrása szerint a sofőr kitartállítása mellett, hogy a barátaival a városközpontba egy italra, és nem is tudta, hogy Schmitt Belgrádban van. Egyedül azt ismerte el, hogy közlekedési vétséget követett el, míg az összes többi vád ahogy állította nevetséges. A nyomozati bíró mindenestre elrendelte a 30 napig tartó őrizetbe vételét. A magyar elnök május 5-én és 6-án látogatott Szerbiába, Belgrádban tárgyalt, majd Újvidék elöljáróival találkozott és Szabadkára látogatott.

Az MNO megkereste az ügyben a Köztársasági Elnöki Hivatalt és a Terrorelhárítási Központot, mindkét helyen későbbre ígértek választ.Forrás: nol