A Nyíregyháza végig vezetve magabiztosan uralja a mérkőzést, s 32-19-re vezet az erősen tartalékos vendégek ellen. 9-0-s rohammal indítottak a hazaiak, Molnár Miklós a 4. percben büntetőből érte el az első szegedi pontokat. Djogo triplájával és Savic ziccerével a 6. percben már tizennégy volt közte (16-2). Nebojsa Dukics és Vida Máté találataival tartotta magát ezen a különbségen a felvonás végéig a Fodor-alakulat.
Dukics kosarai révén a 13. percben 32-23-ra zárkózott vissza a Szeged, ám védekezésünk továbbra sem állt össze, Vuk Pavlovic és Nagy Krisztán hármasai ellen nem volt orvosságunk. A 17. percben csaknem húszpontosra nőtt már a nyírségiek előnye (44-25). Sőt, Nagy Krisztián duplája a következő minutumban azt jelentette, hogy húszon kívülre került együttesünk. Drahos Gábor, Vida Máté, Kiss Zsolt és Dukics mellett rengeteg időt töltöttek pályán fiataljaink, Varga Dániel, Szabad István, Mészáros János és az éppen a nyíregyháziaktól érkezett tehetség, Hájer Ádám is. Szabad egy szép kosárral vétette magát észre, s Drahos is vállalt egy trojkát a nagyszünet előtt, így a 19. percben 50-30-at mutatott az eredményjelző. Jakab és Varga Dani gyors gólváltása után még Nagy K. is még kétszer is betalált, így 56-32-vel tértek pihenőre a felek.

Dukics kosarával indult a harmadik negyed, melyet mindkét fél ugyanabban az összeállításban kezdett, ahogy magát a találkozót. Nálunk tehát Drahos, Kiss, Molnár M., Nyilas és Dukics tevékenykedett a különbség csökkentéséért. Sajnos azonban az első félidőben is remeklő Mohácsi Mátét továbbra sem sikerült tartani, sorban szerezte a duplákat. A szlovén Savic is biztos kézzel értékesítette ziccerét, ám szerencsére a szünet után Nyilas is megtalálta dobóformáját, így a 24. percben 62-41-re álltunk. Savic hármasával állt vissza a nagyszünetbeli távolság (65-41). A negyed közepére pontatlanná váltak a szegedi támadások, nem úgy a hazai akciók: Siska után Djogo is eredményes tudott lenni, szerencsére Drahos megtörte a gólcsendet, majd Kiss Zsolti is beverte első trojkáját (69-46). Sőt, valóságos triplaháború alakult ekkor ki: hazai oldalról Savic, majd Djogo, tőlünk Dukics, majd újra Kiss vállalt hármast (28. perc: 75-52). Az amúgy is rendkívül tartalékos Szedeákot érzékenyen érintette, hogy szerb középjátékosa ellen a 29. percben a negyedik személyit ítélték meg. Savic egy újabb triplával keserített bennünket a felvonás végén (82-56).
Czinger kosarával indult az utolsó negyed, aminek kezdetére túl sok kérdés már nem maradt megválaszolatlanul. A hazai gárda biztos lehetett győzelmében és tizedik helyében, de közönségét szerette volna kiszolgálni, így nagy erőkkel ostromolta a százas álomhatárt, míg a vendégek becsülettel igyekeztek teljesíteni utolsó meccsüket több kulcsemberük hiányában is. Pavlovic duplájával a 33. percben harmincra nőtt a különbség (88-58). Jakab két duplája és hármasa már a kiütés felé vitte a Szedeákot (35. perc: 96-58). Fodor Péter ekkor már a fiataloknak adott lehetőséget: Simándi mellett Szabad, Hájer, Varga D. és Mészáros volt a pályán. Varga Dani értékesített is két büntetőt, így jöttünk vissza 97-60-ra. Jakab kosaránál a 36. percben ünnepelhetett a közönség (101-60). Varga Dani vette vállára a végén a csapatot, több remek egyéni alakításával pörögtünk vissza negyvenen belülre (38. perc: 103-64). Jakab és Pavlovic hatalmas elánnal küzdött a végén, Hájer és Mészáros felelgettek találataikra. A csattanó a Nyíregyházáé volt, Polyák László ziccerével 113-73-ra nyerték a derbit.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák újoncként a 11. helyen végzett az NB I/A csoportos bajnokságban, amiért csak dicséret és elismerés illeti a klub játékosait, edzőit és vezetőit! Előre tovább ezen az úton, Szedeák!Forrás: szegedma