Szürkemarha szalámi csípős és csemege kivitelben, szürkemarha sonka vagy virsli. Egyre többen szeretnék megismerni az igazi szürkemarha húst és a tapasztalatok szerint, akik megkóstolták, azok elfogadták, megszerették a kissé száraz, erősen rostos vadhúséra emlékeztető ízvilágot.

A szürkemarha húsa egészséges, hiszen kutatások igazolják, hogy húsában a többszörösen telítetlen zsírsavak nagyobb arányban fordulnak elő, mint az intenzíven tartott marhákéban. És mivel az eredeti nem olcsó – már hamisítják is.

Nagy üzlet lett már ez a hamisítás, vagyis az, amikor más fajták húsát árulják szürkemarhaként két-háromszoros áron. Ránézésre csak a szakértők tudják megkülönböztetni a húst mondta Babai Gellért, a magyar szürkemarhát tenyésztők egyesületének munkatársa, ezért felhívta a figyelmet, hogy mindig keressük a védjegyet. Az egyesület ugyanis eredetigazolási rendszert dolgozott ki.forrás és teljes cikk: mr1.hu