Az iskola hagyományos csengőjére ezen a napon kolbászt, kenyeret és bort akasztottak, hogy az életbe kilépő fiataloknak soha ne kelljen nélkülözniük. A virággal feldíszített termekből 9 órakor az elektromos csengő hangjára indultak el a ballagók, hogy még egyszer végig járják az épületet. A fiúk fekete öltönyt, a lányok fekete kosztümöt viseltek, az ing színe pedig osztályonként volt egységes.

Mint megtudtuk, idén 200-300 meghívóval többet küldtek szét, így nem is mindenki fért be a tornaterembe, ahol az ünnepség zajlott. `Közös történetet írtunk, ami csak a mienk. Odaadtunk mindent, amit csak adni tudtunk, s ti befogadtatok mindent, amit csak be tudtatok fogadni` mondta Nagy Zsuzsanna igazgató, aki felhívta a figyelmet a közelgő nagy erőpróbára, az érettségire is.

`Életetek legtöbb és legszebb emléke ehhez a négy évhez fűződik` fogalmazott a 11. d-s Tóth Violetta, aki a maradók nevében szólt a végzősökhöz. A vizsga és a pontok emléke elhalványul, idővel rájövünk, hogy az emberek voltak a legfontosabbak jelentette ki a többiek nevében is a 12. a-s Turi Petra. Az iskola tanáraiból és diákjaiból álló vegyes kórus és zenekar a Forever Young című dal magyar változatával búcsúzott a ballagóktól.

Az ünnepségen elismerések átadására is sor került. Az Alma mater-díj első fokozatát vehette át: Jónás Dániel 12.a Turi Petra 12. a Kiss Imre 12. b Makai Ferenc 12. c Juhász Gábor 12. c Az Alma mater-díj második fokozatában részesült: Barcsik Richárd 12. a Hetényi Ferenc 12. b Antal Lajos 12. c Bella Ádám 12. c osztályos tanulót szakmai díjjal, Zombori Balázs 12. a osztályos tanulót pedig közösségi díjjal ismerték el. Tóth Dávid (12. b), Katona Tamás (12. b), Csapó Csaba (12. c) és Pap Lajos (12. c) tárgyjutalomban részesült.

Mivel az a hír járja, hogy szóba került az iskola új helyre költözése, rákérdeztünk: Lehet, hogy ez lesz az utolsó ballagás ebben az épületben? Nagy Zsuzsanna igazgatónőtől rövid választ kaptunk: `Előfordulhat.`

Kokovai Péter