Az érdi önkormányzat kezdeményezéséhez Hódmezővásárhely is csatlakozott, és a koordinátori feladatokat a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kapta meg közölte Forrainé Kószó Györgyi, a versenynek otthont adó intézmény igazgatója. Hozzátette: A játékban énekes feladat is szerepel ugyan, de elsősorban életrajzi és zenetörténeti ismereteket várnak el a résztvevőktől. (A nyitó kérdés például az volt, hogy hol született a zeneszerző.)
A Varga Tamás Általános Iskola, a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, Németh László Gimnázium és Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium egy-egy, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola három csapatot indított. A háromtagú zsűri a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményből érkezett, Vágó János igazgató, Soós-Kirnyák Melinda igazgató-helyettes és Pechan Zoltán tanár értékelte a megoldásokat.
Végül a Varga Tamás Általános Iskola (Felkészítő: Törökné Szabó Éva), a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola (Felkészítő: Móriczné Kerek Annamária) és a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola két csapata (Felkészítők: Bányai Lászlóné és Krajcsovics Lilla) jutott be a vetélkedő elődöntőjébe, melyet május 7-én rendeznek meg ugyanezen a helyszínen.

Kokovai Péter