A megjelenteket Farkas Zsuzsanna, a Francia Délutánnak helyet adó iskola igazgatónője köszöntötte. Elmondta, hogy az ötlet dr. Nagyné Bánfi Judittól, a HISZK főigazgatójától származik, és Hódmezővásárhely francia nyelvet tanuló diákjainak szeretnének alkalmat teremteni a bemutatkozásra és a találkozásra.

A műsorban felléptek a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény és a HISZK Corvin Mátyás tagintézmény tanulói. Így a repertoárba gyerekdalok éppúgy bekerültek, mint Jacques Prévert, Charles Baudelaire és Victor Hugo költeményei. A `gall` költők művei mellett a vásárhelyi költőnő, Kenéz Heka Etelka több verse is elhangzott francia nyelven.

A délután animátora Sylvain Grille anyanyelvi oktató (aki valamennyi iskolában tanít), valamint Miklós Péterné, a Corvin Mátyás Tagintézmény francia tanára volt. A tanulók felkészítésében a város valamennyi francia szakos tanára részt vett, név szerint: Bánfi Mariann (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Gabnai Jánosné (Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda), Lőkösné Nagy Sarolta (Kalmár Zsigmond Tagintézmény), Kisné Kun Márta, Szilágyi Kata, Dr. Radicsné Ruzsa Ilona (Bethlen Gábor Református Gimnázium).

A fellépő diákokat a budapesti Francia Intézet értékes könyvekkel, a közönség pedig tapssal jutalmazta.

Kokovai Péter