Édesszájúság
Kimutatták, hogy 100 g cukor (ennyi van három dobozos üdítőben) elfogyasztása után 5 órán át jelentősen gyengül a fehérvérsejtek baktériumölő képessége

Kevés folyadék
A szervezetnek sok folyadékra – főként ásványvízre és gyógyteára – van szüksége ahhoz, hogy a méreganyagokat kimossa a szervezetből, különben lerakódnak, és ezzel gyengítik az immunrendszer. Abból tudjuk, hogy eleget iszunk, ha a vizeletünk színe nagyon halvány.

Túlsúly
A felesleges kilók a szívnek, az agynak és más szerveknek is egészségtelenek. No és károsan hatnak az immunrendszerre is. A túlsúly felboríthatja a hormonegyensúlyt és gyulladásokat is okozhat, ami ugyancsak gyengíti a védelmi folyamatok hatékonyságát.

Orrszárazság
Bármennyire is kellemetlen, ha folyik az orrunk, az biztos, hogy ennél jobb pajzs nincs a bacilusok és a vírusok ellen, mivel már a váladékban megrekednek, s így azonnal ki is ürülnek a szervezetből. Ha viszont a légutak túl szárazak, megkönnyítjük a mikroorganizmusok megtelepedését. Használjunk a szárazság ellen orrba fújható sós oldatot, és a párologtató is jó megoldás. Amennyiben a tünet krónikussá válik, forduljunk orvoshoz.

Állandó idegeskedés
Nem véletlen, hogy a vírusokat gyakran egy komoly határidő lejárta után kapjuk el. A hosszan tartó, állandó stressz lemeríti az immunrendszert, ami még tovább gyengül, ha a már kialakult influenza alatt továbbra is idegeskedünk.

Ismétlődő betegség
Egy átlagos felnőtt egy szezon alatt nagyjából háromszor lesz rövid időre, három-négy napra beteg. Ha ennél gyakrabban vagyunk, akkor az immunrendszerünk legyengült. Több alvással, mozgással és zöldségekben gazdag étrenddel kezdhetjük el az erősítését.

Forrás: Stop