A programnak volt korábbi előzménye, hisz a CSOMSZISZ szentesi tagszervezete már szervezett hasonló rendezvényt, amikor Szentes-Csongrád közötti szakaszt teljesítették a futók. Így innen jött az ötlet, hogy az egész megyét érintő sporteseményt rendezzenek mondta az elnök, aki hozzátette,: Makóról indultak, Szegedet, Hódmezővásárhelyt és Szentest érintve Csongrád volt a célállomás.
Az esemény napján és az azt megelőző napok esőzései miatt Szegeden és Hódmezővásárhelyen ki sem lehetett jutni a tervezett helyszínekre. Továbbá Makón, Szentesen és Csongrádon bonyolították le a tömeges futást, akik között részt vettek a városok általános iskolás, középiskolás tanulói, szüleik, tanáraik, hasonlóképpen az amatőr futók elsősorban a megyéből, de érkeztek az ország távoli helyeiről is, összesen 1000-1100 fő vett részt az eseményen, melynek természetesen lesz folytatása jövőre.
A legfiatalabb versenyző hat, míg a legidősebb 70 éves volt, illetve Makón nagyon komoly sikerként volt elkönyvelhető, hogy 20 fő körüli mozgássérült tag is ott volt a résztvevők között említette Sarusi-Kiss József.

Megosztom!
|