Éjszaka akarta meglopni az idős embert, akit aztán kis híján megölt. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság úgy ítélte meg, hogy nyereségvágyból emberölést kísérelt meg a Vajdahunyadon született, 37 éves L. D. A férfi 2004-ben érkezett Magyarországra, házat bérelt és letelepedett Lajosmizsén. A település környékén vállalt alkalmi munkákat.

Tavaly december 15-én az ismerőseivel italozott nap közben a vádlott foglalta össze a bűncselekmény előzményeit dr. Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes. Sört és pálinkát, valamint 5 liter bort fogyasztottak közösen.

Az este már meglehetősen ittas állapotban lévő férfi elhatározta, hogy lopni indul egy 70 éves ember tanyájába. Ismerte a férfit.
Zoknit húzott a cipőjére, a fejére sapkát tett és kapucnit. Zsebre tett egy forgótáras gázpisztolyt, magához vett egy teleszkópos fémrudat úgynevezett `viperát` és így felfegyverkezve indult a sötétben a benei tanyára. Amikor be akart óvakodni a házba, a gazda felébredt, a támadó az arcába lőtt a gázfegyverrel.

Az idős ember kiáltozott, ezt hallották meg a szomszédok. Mire odaértek a román már a földre került gazdán feküdt, és az idős ember aranyláncát tépte le.

A bíróság úgy látta, hogy a gázpisztollyal leadott lövés maradandó fogyatékosságot okozhatott volna. Amikor pedig a gazda nyakát szorongatta a vádlott, csak a véletlenen múlt, hogy a pajzsporc nem törött el, és nem fulladt meg a sértett. A 13 éves fegyházbüntetést az ügyészség tudomásul vette. A vádlott enyhítésért fellebbezett.
forrás: baon.hu