Az ügyben szereplő II. és III. rendű vádlottakat társtettességben elkövetett testi sértés, és társtettességben elkövetett kifosztás bűntettében mondták ki bűnösnek és mindketten, mint többszörös visszaesők, 3-3 év fegyház és 3-3 év közügyektől eltiltás büntetést kaptak.

Fellebbezések után az ügyet II. fokon a Csongrád Megyei Bíróság tárgyalta, amely megváltoztatta – egyebek mellett – annyiban az I. fokon eljáró bíróság ítéletét, hogy az I. rendű vádlott bűnösségét további egy esetben folytatólagosan elkövetett kényszerítés bűntettében állapította meg.

Mivel a II. fokú bíróság olyan bűncselekményben mondta ki az I. rendű vádlott bűnösségét, amelyben az I. fokú bíróság ezt nem tette meg, megnyílt a III. fokú eljárás lehetősége. Ezzel élt is a vádlott és védője, akik akárcsak az I. fokú ítélet után – felmentés érdekében nyújtottak be fellebbezést. A II. és a III. rendű vádlott esetében az ítélt jogerős lett, így a Szegedi Ítélőtábla csak az I. rendű vádlott ügyét tárgyalja.

A szabadságvesztés büntetésüket töltő I., II., III. rendű vádlottakat 2005. március 21-én a Szegedi Fegyház és Börtön kórházkörletének egyik zárkájában helyezték el. Az esti órákban ide hozták be S. Károly elítéltet is, aki korábbi szabadságvesztés büntetése alatt már kapcsolatba került a vádlottakkal, közöttük nem volt haragos viszony.

Az éjszakai órákban az I. rendű vádlott az ágyában fekvő sértett fejére egy pokrócot tett, ököllel ütni kezdte, majd felszólítására a II. és a III. rendű vádlott a karjánál fogva talpra állította S. Károlyt, akit az I. rendű vádlott ököllel többször, nagy erővel a mellkasán megütött. Ezt követően mind a három vádlott a földre eső sértettet megrugdosta, majd az ágyra fektették.

A bántalmazást követően az I. rendű vádlott utasítására a II. és a III. rendű vádlott kivett a sértett zsákjából 4 csomag dohányt, cigarettapapírt, és levették karóráját is. Ezt követően a II. és a III. rendű vádlott megpróbálta elállítani a sértett vérzéseit, lemosták róla a vérnyomokat. Mivel a sértett másnap reggel rosszul lett, és ezt jelenteni kellett a felügyeletnek, az I. rendű vádlott arra szólította fel a sértettet, mondja azt az orvosnak: szállítás közben bántalmazták. A sértett, aki a vádlottaknál jóval gyengébb fizikai állapotú volt, és két mankóval járt korábbi gerincsérülése miatt, a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, köztük szegycsont és bordatörést is szenvedett.

Az I. rendű vádlott 2005. július 4-e és augusztus 4-e között a Szegedi Fegyház és Börtön egy másik zárkájában lakott többekkel együtt. Itt kezdte meg jogerős szabadságvesztésének letöltését P. Róbert, korábban büntetlen előéletű sértett. Az I. rendű vádlott a gyengébb fizikumú P. Róbert sértettet megfélemlítette, majd sportcipőt, pénztárcát, írószereket, ruhaneműket, tisztálkodó szereket, dohányt, cigarettát, kávét vett el tőle, összesen 29 ezer forint értékben. Ezt követően a sértettnek küldött két, egyenként 6 ezer forint értékű csomagot is elvette tőle. Később a börtön kantinjában két alkalommal vásárolt, 10-10 ezer forint értékű élelmiszert, kávét és cigarettát is átadott az I. rendű vádlottnak a sértett. Tette ezt azért, mert amíg közös zárkában volt az I. rendű vádlottal végig komoly erőszak és fenyegetés hatása alatt állt.

A közös együttlét során az I. rendű vádlott bántalmazással és fenyegetéssel többször arra kényszerítette a sértettet, hogy vele orálisan közösüljön. 2005 júliusában az I. rendű vádlott legalább hat alkalommal – a sértett tiltakozása ellenére erőszakkal, análisan is közösült a sértettel, és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha bárkinek elmondja a történteket, agyonveri. A folyamatos fenyegetések és bántalmazások alatt álló sértettnek az I. rendű vádlott helyett be kellett ágyazni, ruháit mosta, lábait, hátát masszírozta, miközben őt az I. rendű vádlott női néven szólította, a sértettnek nőiesen kellett viselkednie. Az I. rendű vádlott egy alkalommal a sértett szájába belevizelt, és arra is kényszerítette, hogy a székletébe nyúljon.

Az I. rendű vádlott 2005. augusztus 4-én hajnalban felébresztette P. Róbert sértettet és a szintén a zárkában lakó K. Péter sértettet, és rájuk parancsolt, hogy szájjal elégítsék ki egymást. A sértettek ezt megtagadták, ezért az I. rendű vádlott K. Péter megütötte, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Azt I. rendű vádlott büntetése alatt más, vele egy körletben lévő gyengébb fizikumú elítélt társai csomagját, vagyontárgyait is elvette, őket megalázó cselekedetre kényszerítette. G. Csaba sértettet többször megverte, csomagjait elvette, arra kényszerítette, hogy megegyen egy égő cigarettacsikket, és azt is el kellett tűrnie a sértettnek, hogy az I. rendű vádlott a szájába köpjön. Arra is kényszerítette a sértettet az I. rendű vádlott, hogy a szintén jogerős szabadságvesztés büntetését töltő B. Lászlóval napi rendszerességgel fajtalankodjon – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Az I. rendű vádlott az eljárás során következetesen tagadta a cselekmények elkövetését.Forrás:beol.hu